natuurlijke geneesmiddelen; Zwolle
Uit eigen bron
natuurgeneeswijzen; Haarlem
Uit eigen bron
Orthomoleculaire geneeskunde; Baarn
Uit eigen bron
Moratherapie; Weert
Uit eigen bron

Natuurgeneeswijze: de balans tussen mens en natuur

Ieder mens heeft een natuurlijk genezend vermogen. Dat is het uitgangspunt van de natuurgeneeswijze. Dat vermogen aanspreken is het doel van elke behandeling. De behandeling richt zich op de evenwichtige verdeling van energie over het lichaam. Een mens is gezond en vitaal, als de energie vrij door zijn hele lichaam kan stromen.

natuurgeneeswijzen; Schreuder Natuurgeneeswijzen; Haarlem

Vrije geest en lijf

Ziekte wordt veroorzaakt door blokkades in de energiestroom. Deze zijn het gevolg van invloeden die van buitenaf inwerken, zoals gezin, relatie, werk. Het gaat daarom niet alleen om het behandelen van een ziek orgaan of lichaamsdeel, maar om een totaalbeeld: fysiek en geestelijk. Schreuder Natuurgeneeswijzen bekijkt hoe deze blokkades zijn ontstaan. Lichaam en geest zijn daarbij erg belangrijk, vandaar dat we al deze aspecten onderzoeken.

Zonder bijwerkingen
Voor de behandeling gebruiken we enkel natuurlijke middelen. Schadelijke of sterke middelen met ongewenste bijwerkingen zijn uit den boze, omdat deze nieuwe blokkades kunnen opwerpen.

natuurgeneeswijzen; Schreuder Natuurgeneeswijzen; Zwolle

Fytotherapie: de kracht van kruiden

Kruiden zijn waarschijnlijk de eerste medicijnen van de mens geweest. Inmiddels is er een schat aan kennis en ervaring mee opgedaan die waardevol is nu de moderne mens ver verwijderd is van een natuurlijke leefomgeving en leefwijze. De fytotherapie, het gebruikmaken van planten en kruiden om ziekten te behandelen, ontwikkelt zich overigens nog steeds verder. Nog altijd worden er nieuwe heilzame planten ontdekt.

Klinische homeopathie maakt gebruik van oa de zelfde kruiden, echter in een verdunde vorm.

 

Schreuder Natuurgeneeswijzen; Haarlem

Heilmagnetisme: uw helende hand

Heilmagnetisme is al zo oud als de mensheid zelf. Tot op de dag van vandaag hebben hier veel mensen baat bij. Deze therapie gaat – kort gezegd – uit van het volgende principe: de magnetiseur draagt kracht op de patiënt over. Dit helpt de verstoorde energieverdeling in evenwicht te brengen en te herstellen.

 

Schreuder Natuurgeneeswijzen; Haarlem
Moratherapie; natuurlijke geneesmiddelen; Weert

Orthomoleculaire geneeskunde: de waarde van voeding

‘Je voeding is je medicijn en je medicijn is je voeding.’ Deze uitspraak van Hippocratus is een belangrijk uitgangspunt in de orthomoleculaire geneeskunde. Alles draait om uw voeding. Vandaag de dag zien we een aanzienlijke afname van vitaminen en mineralen in ons voedsel door uitputting en misbruik van onze landbouwgronden. Daarbij stijgt onze behoefte aan vitaminen en mineralen door de wijze waarop we leven: toegenomen stress, luchtvervuiling.

Steun uw lichaam en geest
Daarom is het essentieel om uw lichaam te ondersteunen met de nodige voedingssupplementen en zo de ontstane tekorten aan te vullen. Op die manier komt het lichaam weer in balans en van daaruit kan het lichaam zichzelf weer herstellen.

Moratherapie; natuurlijke geneesmiddelen; Baarn

kPNI: doen zoals u het heeft gedaan

Klinische Psycho-neuro-immunologie (kPNI) is de wetenschap die de interactie onderzoekt en verklaart. Een wisselwerking tussen de psyche, het neurologisch systeem, het endocrinologischsysteem, het immuunsysteem en de maatschappij onderling.

Deze integrerende wetenschap verbindt factoren uit de genetica (en dus vanuit de evolutie van de mens) met invloeden van het uitwendige milieu (positieve en negatieve 'stressoren') van de mens.

Eenvoudiger gezegd? Om weer te worden wie u was, moet u eten zoals u at, bewegen zoals u bewoog en u gedragen zoals u zich gedroeg.